Specialisten

Acht trends in (vloer-)tegels

Je vloer wordt één van de grootste oppervlaktes in je nieuw te bouwen woning. Daarom is het goed om na te denken over een vloer die bij jou en je woonwensen past. Vloerverwarming valt al bijna niet meer weg te denken uit nieuwbouwwoningen. Maar wat voor vloer zoek je daar nou bij uit? Bij Wassink Vloeren en Tegels in Apeldoorn weten ze daar wel raad mee. Daar zijn tegels te vinden in allerlei kleuren, soorten en maten. In de wereld van tegels zie je bepaalde trends veel terugkomen. Herman Wassink zet ze voor je op een rijtje:

1. Groot formaat tegels

“Wat de laatste jaren enorm in trek is, en ook zeker nog een hele tijd in trek blijft, zijn de tegels van groot formaat. Wij zien geregeld dat er vraag is naar tegels van 75 x 75 centimeter, 90 x 90 centimeter en zelfs nog groter.”

2. Alle ruimtes doortrekken

“Vroeger had je voor je keuken de ene tegel, en voor de woonkamer de andere tegel. Tegenwoordig trekken veel mensen dit liever door. Dat zorgt voor eenheid en harmonie in huis.”

3. Keramisch parket

“Veel mensen willen graag een houtlook in hun woning, maar zijn ook op zoek naar het beste rendement voor hun vloerverwarming. Dan is keramisch parket de beste oplossing. Keramisch parket is qua uitstraling bij niet te onderscheiden van hout. Bovendien bieden keramische tegels het beste rendement voor wie zijn of haar woning middels vloerverwarming wil verwarmen.”

4. Keramische tegels met een natuurstenen uitstraling

“Ook steeds meer in trek zijn de keramische tegels met een natuurstenen uitstraling. Voor veel mensen ligt echt natuursteen buiten het budget, en dan zijn deze tegels een prima vervanging. Bovendien zijn deze tegels een stuk onderhoudsvriendelijker!”

5. Series als concept

“Er zijn veel fabrikanten die tegenwoordig series op de markt brengen. Dan heb je bijvoorbeeld een tegel met houtlook voor in de woonkamer en een wandtegel met betonlook voor in de keuken die dezelfde kleurstelling hebben. Zo heb je verschillende uitstralingen binnen je woning, maar wel met kleuren die op elkaar aansluiten. Binnen zo’n serie zijn er soms wel zes tot acht verschillende kleuren verkrijgbaar, zowel warme als koele kleuren.”

6. Marmerlooks

“Vanuit Italië zien we dat er erg wordt ingezet op marmerlooks, maar dan wel op subtiele wijze.”

7. Grote, langwerpige tegels

“Tegels zijn lang niet allemaal meer vierkant. Grote langwerpige tegels zie je steeds meer in de Hollandse huishoudens. Deze tegels zijn soms wel 70 x 150 centimeter groot!”

8. Marokkaanse tegeltjes

“Voor de toekomst voorzien wij dat Marokkaanse tegeltjes aan terrein winnen. Op dit moment zijn de tegeltjes vaak nog erg duur, maar er komen, onder andere van vtwonen, series aan met kwalitatief erg mooie tegeltjes voor een wat schappelijkere prijs. Deze verwachten we over ongeveer een halfjaar meer in de winkels te zullen zien. Wij hebben hier al een brede keuze in!”

Bij Wassink Vloeren en Tegels kijkt men niet alleen maar naar trends, maar ook vooral wat er bij de klant past. “Wat wij heel belangrijk vinden is dat klanten een tegel mee kunnen nemen naar huis, om daar, in een heel ander licht als in de winkel, te kunnen kijken of de tegel bij hem of haar past. Kleur is voor veel mensen erg belangrijk, dus dan moet dat wel goed aanvoelen. Het is belangrijk om daar over na te denken. Voor jezelf een moodboard maken op bijvoorbeeld Pinterest kan daar goed bij helpen. Wij dragen hierin bij door zoveel mogelijk ideeën en foto’s te delen op onze Facebook en Pinterest pagina.”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.